Genelec Community Forum has been archived

Thank you for all the years of Community discussions and activity!

The time has come for us to retire the community forums, but we will keep everything available for reading. There is a lot of valuable content written over the years, and you'll be able to access all of that. However, no new posts can be written, or old posts modified.

If you have questions, we recommend you use the Support function on the bottom right corner to contact our Customer Support directly.

Alternatively, if you wish to engage in a community discussion with other people, there are many active forums available. There is also an active, fan managed GENELEC COMMUNITY in Facebook, and many Genelec employees are active in the discussions there.

We are sorry for any possible inconvenience this may cause you, but we hope to hear from you through the other channels mentioned above.

Genelec Support

Keskusteluryhmät

AutoCal 1.4.1 hangs on MacPro 5,1 OS X 10.6.8

andy-johnson-laird, muokattu 5 Vuodet sitten.

AutoCal 1.4.1 hangs on MacPro 5,1 OS X 10.6.8

Youngling Viestejä: 13 Liittymispäivä: 21.12.2010 Viimeisimmät viestit
I have a pair of 8240A's and a 8260A Sub, wired as a stereo pair plus sub, single digital wire.

I'm running on a recent MacPro5,1 with 32GB of RAM, dual monitors (Wacom 21UX and Apple 30" Cinema), under OS X 10.6.8.

The speakers are working fine, but I've moved things around in the studio so I wanted to recal.

The problem is that when I attempt to recalibrate using Mic 101470, and GLM 1.4.1, I get as far as the AutoCal screen (the identify tones emanate from the correct left/right speakers), and when I enter the serial number, select SinglePoint, and (with the microphone plugged into the GLM hardware interface), click on the "P" button, the Activity bar animates, the Info window displays "uuInputCalibration" (yeah, I'm not sure what the "uu" means either?).

But then the system just hangs there for minutes....no audio, nothing appears to be happening. I can click cancel and GLM reverts to its normal display.

If I happen to hit "Return" when the system is hanging, the Info screen just displays Input Calibration every few seconds, marching down the screen...

Am I doing something wrong or is there a problem with AutoCal?
I'm attaching a screen shot of the system hanging.

Thanks
Andy
ilkka-rissanen, muokattu 10 Vuodet sitten.

Re: AutoCal 1.4.1 hangs on MacPro 5,1 OS X 10.6.8

Yoda Viestejä: 2564 Liittymispäivä: 23.3.2009 Viimeisimmät viestit
Hey,

We will look into this!
ilkka-rissanen, muokattu 10 Vuodet sitten.

Re: AutoCal 1.4.1 hangs on MacPro 5,1 OS X 10.6.8

Yoda Viestejä: 2564 Liittymispäivä: 23.3.2009 Viimeisimmät viestit
Hello again,

it is an X11 compatibility problem. Please update GLM to 1.4.2 (http://www.community.genelec.com/software/)

Please notice that the installation file for Mac contains two setup files: GLM and Xquartz. They booth need to be installed.