Genelec Community Forum has been archived

Thank you for all the years of Community discussions and activity!

The time has come for us to retire the community forums, but we will keep everything available for reading. There is a lot of valuable content written over the years, and you'll be able to access all of that. However, no new posts can be written, or old posts modified.

If you have questions, we recommend you use the Support function on the bottom right corner to contact our Customer Support directly.

Alternatively, if you wish to engage in a community discussion with other people, there are many active forums available. There is also an active, fan managed GENELEC COMMUNITY in Facebook, and many Genelec employees are active in the discussions there.

We are sorry for any possible inconvenience this may cause you, but we hope to hear from you through the other channels mentioned above.

Genelec Support

Keskusteluryhmät

1032a troubleshooting

josh, muokattu 11 Vuodet sitten.

1032a troubleshooting

Youngling Viestejä: 2 Liittymispäivä: 31.3.2011 Viimeisimmät viestit
Hello

In am new to the forums, so i am not sure where this topic should go....

I have had for the last 10 years the 1032A 2-Way Bi-Amplified Active Studio Monitors. They are excellent!

For the last 3 or 4 months i have been receiving some static sound from my left monitor each time i adjust the volume on my Pro-Tools.. This static noise goes away after 5-10 minutes, once the monitors are warmed up... The speakers play fine...

Today when i was mastering some songs, my left monitor lost all sound.
The green power light is switched on, with no clipping.. but when i turn up the volume it is constantly clipping. Either way, clipping or no clipping, the speaker emits no sound.

What seems to be the problem, pre-amp, crossover? What component should i buy and where can i buy it>?

I would really like to know what the problem could be, since the representatives of Genelec in Portugal are not very trustworthy and they charge an arm and leg for everything..

Thank you for your time..

Josh
ilkka-rissanen, muokattu 11 Vuodet sitten.

Re: 1032a troubleshooting

Yoda Viestejä: 2564 Liittymispäivä: 23.3.2009 Viimeisimmät viestit
Hello Josh,

Unfortunately it's impossible for anyone to say the exact component or components that need to be changed, and therefore the speaker most definitely needs professional service. In any case you shouldn't try to service the speaker by yourself.

I'm not sure what you mean by our Portuguese distributor not being trustworthy. Professional service is quite expensive but then again we at least are providing service to even the oldest Genelec speakers like S30 and alike, in contrary to many other manufacturers nowadays. :)

http://www.genelec.com/sales-network/?c ... rea=Europe
josh, muokattu 11 Vuodet sitten.

Re: 1032a troubleshooting

Youngling Viestejä: 2 Liittymispäivä: 31.3.2011 Viimeisimmät viestit
Hello

Thanks for the info.. i have already contacted the Portuguese Genelec rep. I am taking in my speakers next week...

Kind regards

Josh