Genelec Community Forum has been archived

Thank you for all the years of Community discussions and activity!

The time has come for us to retire the community forums, but we will keep everything available for reading. There is a lot of valuable content written over the years, and you'll be able to access all of that. However, no new posts can be written, or old posts modified.

If you have questions, we recommend you use the Support function on the bottom right corner to contact our Customer Support directly.

Alternatively, if you wish to engage in a community discussion with other people, there are many active forums available. There is also an active, fan managed GENELEC COMMUNITY in Facebook, and many Genelec employees are active in the discussions there.

We are sorry for any possible inconvenience this may cause you, but we hope to hear from you through the other channels mentioned above.

Genelec Support

Message Boards

8010s make noise with specific interface

andreaserk, modified 3 Years ago.

8010s make noise with specific interface

Youngling Posts: 4 Join Date: 9/28/17 Recent Posts
Hello everyone!
When my Genelec 8010APs are connected to the interface, they produce a loud background noise.
 
When I perform live, the output of my interface goes straight into a mixer without any audible noise.
So, as you would think right now, the problem should be imputed to the speakers BUT, I borrowed 2 interfaces from a friend and they didn’t output any noise.
Would it be a “bad relation” between this particular interface and the speakers? How can be explained?
Shoud I speak again with NI support team? They told me to ask to you.
 
I always plug the interface directly into USB ports.
There is no device between interface and speakers, connections are balanced.
I’ve tried to change USB ports and cables, signal cables and house (to check if would’ve been fault of my electricity network).
Output knob position doesn’t make difference.
jani-oksanen, modified 3 Years ago.

RE: 8010s make noise with specific interface

Jedi Master Posts: 449 Join Date: 3/30/17 Recent Posts

Hello,

I would recommend to contact the manufacturer again. We have no information of any this kind of problems with 8010A, and I would suspect there is something wrong with the interface.


Best Regards,
Jani Oksanen
Customer Support Team

marco.rossi.swe, modified 1 Year ago.

RE: 8010s make noise with specific interface

Youngling Posts: 2 Join Date: 1/8/21 Recent Posts

I have exactly the same issue with Zoom F8n used with Genelec 8010......Huge amount of Pink noise on Line Level. Using Normal -10dBV level together with -10dB sensitivity on the speaker side gives better results but still not acceptable.