Message Boards

5040 output problems

echotoon, modified 1 Year ago.

5040 output problems

Youngling Posts: 0 Join Date: 5/17/19 Recent Posts

Hi,

I use a 5040a together with 2 8020a speakers. This is a great combo and I love the little volume control that comes with the 5040a.

Yesterday however I noticed that one of the 8020 speakers was not making any sound, so I checked the connections, the cables, the sound source, and everything seemed in order. A couple of minutes later the whole thing stopped making sound (including the 5040a).

After I disconnected the volume controller and got full volume output..... ( I found similar "problems" with the volume controller here: https://www.community.genelec.com/forum/-/message_boards/message/922122)

Is this something that will happen more often or just a one time fluke? Is there an easy solution to this problem? What is the problem to begin with?

I also noticed that the first half of the volume control does not produce any sound, only from halfway up does it seem to make any sound, but this might be a different problem altogether....

Toon

PS: I found this to be the best place for this question but if that is not the case please let me know.

 

jani-oksanen, modified 1 Year ago.

RE: 5040 output problems

Jedi Master Posts: 427 Join Date: 3/30/17 Recent Posts

Hi Toon,

I'm sorry for late reply, and sorry to hear about the issue on the volume controller. Even there is this another post regarding similar issue, for my knowledge there is no systematic faults on these volume controllers with similar issues. I would recommend you to contact your nearest distributor for repair/replacement prices of a new volume controller.

 

https://www.genelec.com/where-buy


Best Regards,
Jani Oksanen
Customer Support Team