Message Boards

8341 system BEEP

tiagoabrahao, modified 7 Months ago.

8341 system BEEP

Youngling Posts: 6 Join Date: 5/15/19 Recent Posts

Hello there.

I'm having an specific issue where, when starting my system, my pair of Genelec 8341 beeps...   right first, then left, then right...  i'm not sure if it each speaker beeps exactly twice but i never had any of this beeps before yesterday, i believe. If there's any audio playing on the inputs, it will peak near the maximum volume, no matter if my volume knob it's down to zero. This volume peak happened once... in the middle of the beeps.  I'm sure it's not a beep playing from the input as i dropped my volume knob to zero and the beep/volume peak happened anyway.

i have the GLM module and the volume knob within the pair of 8341.  

i'm not sure if it's from the GLM module or from the speakers... Does anyone had any issues related to that? 

 

tiagoabrahao, modified 7 Months ago.

RE: 8341 system BEEP

Youngling Posts: 6 Join Date: 5/15/19 Recent Posts

just noted that the LED goes RED when the beep happens... 

jani-oksanen, modified 7 Months ago.

RE: 8341 system BEEP

Jedi Master Posts: 427 Join Date: 3/30/17 Recent Posts

Hello,

I'm sorry to hear about the issue. Could you please contact us through our support format, and we will get back to you directly by e-mail with further information. I apology for the inconvenience.

https://www.genelec.com/customer-service


​​​​​​​Best Regards,
Jani Oksanen
​​​​​​​Customer Support Team

 

tiagoabrahao, modified 7 Months ago.

RE: 8341 system BEEP

Youngling Posts: 6 Join Date: 5/15/19 Recent Posts

Ok. thank you Jani. 

 

natt, modified 3 Months ago.

RE: 8341 system BEEP

Youngling Posts: 8 Join Date: 7/21/12 Recent Posts

got exactly the same thing happening, with the wireless remote. Scares the willies out of me! Easy fix you can share or do I need to log a ticket too?

Mix & Mouse, modified 9 Days ago.

RE: 8341 system BEEP

Youngling Posts: 3 Join Date: 5/26/20 Recent Posts

Hi,
​​​​​​​We got the same problem here. But just for one of our speaker. The speaker works but we got one beep and after 3 or 4 beeps. It's the first time we got this. Our signal is analog. We don't have GLM.
​​​​​​​Can you help us ?

Thomas