Genelec Community Forum has been archived

Thank you for all the years of Community discussions and activity!

The time has come for us to retire the community forums, but we will keep everything available for reading. There is a lot of valuable content written over the years, and you'll be able to access all of that. However, no new posts can be written, or old posts modified.

If you have questions, we recommend you use the Support function on the bottom right corner to contact our Customer Support directly.

Alternatively, if you wish to engage in a community discussion with other people, there are many active forums available. There is also an active, fan managed GENELEC COMMUNITY in Facebook, and many Genelec employees are active in the discussions there.

We are sorry for any possible inconvenience this may cause you, but we hope to hear from you through the other channels mentioned above.

Genelec Support

Message Boards

Genelec 8040BPM - Not working Out of the Box

Adam G, modified 2 Years ago.

Genelec 8040BPM - Not working Out of the Box

Youngling Posts: 1 Join Date: 4/9/20 Recent Posts

Hi. Does anyone have any ideas...  Just opened my Genelec 8040BPMs, one works ok, but the other has power , but no output. Tried switching cables etc , but still no joy. Any advice?

Thanks

Adam

costakis, modified 2 Years ago.

RE: Genelec 8040BPM - Not working Out of the Box

Padawan Posts: 76 Join Date: 2/13/19 Recent Posts

Could you check if the settings (at the back of the speaker) are the same in both speakers? Try also to unplug the cables (signal & power) from the monitor that produces sound, plug the cables to the one that doesn't and inform what happens.