Message Boards

Genelecs for a small room

aurelius, modified 4 Months ago.

Genelecs for a small room

Youngling Posts: 0 Join Date: 5/15/21 Recent Posts

I'm considering buying Genelecs for a small room.  The room is 13,7 square meters or 147 square feet. The Genelecs would be placed on a computer table. I have two listening positions. One is at the computer, in this case, the distance to the speakers will be 1 meter or most likely even less (3,3 feet or less). Another one is on the other side of the room, and in this case, the distance to the speakers will be about 2,5 meters (8.2 feet)s.

I will use them to listen to music. No movies. 

I consider Genelec G One, Two, Three and Genelec 8320APM SAM™ Pack.

G one would be the cheapest one but can be a bit small - however, the room is small.

G two would be bigger than G One, but still pretty cheap.

G three is a bit expensive, and maybe too big for the room?

Genelec 8320APM SAM™ Pack would have 2 x 8320A and GLM 3.0 set. I could do room calibration with these, and if I understood correctly, I could calibrate them for my two listening positions. I haven't done any room treatments nor I will do in my current situation.

I think G Two and Genelec 8320APM SAM™ Pack are the best solutions, however, I'm not sure, so I'm open to suggestions. G One would be the cheapest, G Three is big but expensive.

Suomeksi. 

Aijon ostaa Genelecit pieneen huoneeseen. Huone on 13,7 neliömetriä. Kaiuttimet olisivat tietokonepöydällä. Minulla on kaksi kuuntelupaikkaa. Toinen on tietokoneen ääressä, jolloinka etäisyys kaiuttimiin on yksi metri tai todennäköisesti alle metrin. Toisessa kuuntelupisteessä etäisyys kaiuttimiin on noin 2,5 metriä. Kuuntelen näillä vain musiikkia, en elokuvia.

Vaihtoehdot:

G One. Nämä ovat halvimmat, mutta ehkä hieman pienet - toisaalta niin on huonekin.

G Two. Nämäkään eivät ole pahan hintaisia, ja isompia kuin G One.

G Three. Alkaa olla jo hinnakas setti, mutta voin harkita jos tarjoaa edun halvempiin nähden. Liian iso huoneeseen?

Genelec 8320APM SAM™ Pack. Näissä on 2 x 8320A ja GLM 3.0 setti. Voisin tehdä näillä kalibroinnin. Ymmärtääkseni kalibroinnin voi tehdä molemmille kuuntelupisteille ja sitä voi vaihtaa riippuen missä kuuntelen? Huone ei ole mitenkään akustoitu enkä aijo tehdä mitään muutoksia tähän huoneeseen. 

G Two ja Genelec 8320APM SAM™ Pack ovat minun tietääkseni parhaat vaihtoehdot minulle, mutta en ole varma mikä olisi hyvä, joten kuuntelen suosituksia. G One olisi mukavan halpa, mutta pieni. G Three kuulostaa hinnakkaalta ja isolta tarpeiisini nähden.

lukester, modified 4 Months ago.

RE: Genelecs for a small room

Jedi Master Posts: 287 Join Date: 4/22/10 Recent Posts

I'd take the 2x 8320A ja GLM 3.0 setti.
This allows you to add a 7350 digital sub later and get a quite capable system.
2x 8341 would be a lot better at 1m distance, but is a bit pricey.

svart-hvitt, modified 4 Months ago.

RE: Genelecs for a small room

Padawan Posts: 35 Join Date: 5/6/16 Recent Posts

I agree with Lukester. SAM speakers are so easy to set up, especially with a sub. A sub or two will make wonders for your sound.

janne-koo, modified 4 Months ago.

RE: Genelecs for a small room

Padawan Posts: 73 Join Date: 10/26/15 Recent Posts

Harkitse 8330APM-kittiä, 8320:stä puuttuu digitaalitulo ja se jää vähän ohueksi sellaisenaan. 8330:lla voi viedä jakotaajuuden sopivasti alemmas, mikä toimii pöydän päällä lähietäisyydellä mainiosti suppasen ollessa siellä alla - ja toisaalta, sitä suppasta ei kolmekymppisten kanssa edes kaipaa ihan niin heti. Liian isot... Eivät todellakaan. Soivat hyvin myös hiljaa, metrin päästä voi kuunnella kivasti vaikka keskellä yötä kerrostalokämpässä, kuten nytkin (ja tuolla pöydän alla piilottelee 7350).

Kahta hyvää kuuntelupistettä et voi saada siiretelemättä kaiuttimia, niiden etäisyyden toisistaan pitäisi olla sama (tai vähän leveämpi, lähellä ollessa) kuin etäisyys kuuntelupaikasta. Useampi eri kalibrointi toki onnistuu GLM:llä, mutta asetusten vaihto edellyttää, että GLM-softa on koneella auki. Ykköspaikan asetus voi toki olla tallennettuna itse monitoreihin.

Vaihtoehdoistasi siis (ehdottomasti) 8320, mutta vahva suositus 8330:lle.

Mainittakoon vielä, että G-sarjan malleille löytyy fiksumpi vastine 80x0, mutta GLM/SAM on hintansa arvoinen.