Message Boards

GLM 2.1.0/2.0.6 incomplete calibration issue

cpacaud, modified 4 Years ago.

GLM 2.1.0/2.0.6 incomplete calibration issue

Youngling Posts: 4 Join Date: 11/25/16 Recent Posts
Hey!

I'm trying to do the auto calibration process on a 5.1 setup (8320A + 7350A).

The sweeps play on all speakers, then the EQ compensation process begins, but ends after 3 or 4 speakers out of 6 (changes every time I try) are done (at least on the visual interface), saying the process is complete.

Checking the speakers acoustics settings, usually only 1 or 2 speakers will have kept their calibration settings, and all other remain unchanged (flat, no level or EQ adjustments). I also had a couple of times where none kept any settings from the calibration.

I checked in the Setup Files folders, and I noticed not every speaker has a corresponding TXT file with the EQ adjustments. This of course coincides with what I'm seeing in the app itself (no txt, no calib).

This occurs to me on GLM 2.1.0 as well as 2.0.6 on Win10 64bits. Attached a screencap of the whole thing.

I'm noticing just now that not all of my speakers are on the same firmware version; could that be the problem?

Help!?
cpacaud, modified 4 Years ago.

Re: GLM 2.1.0/2.0.6 incomplete calibration issue

Youngling Posts: 4 Join Date: 11/25/16 Recent Posts
Forgot to mention I'm on Win10 64bits.
ilkka-rissanen, modified 4 Years ago.

Re: GLM 2.1.0/2.0.6 incomplete calibration issue

Yoda Posts: 2564 Join Date: 3/23/09 Recent Posts
Hi Paul,

Sorry to hear about these problems. There is definitely something strange going on as the measured frequency response looks like background noise, not the actual frequency response of the monitor. Can you please send your GLM setup to SAM@genelec.com ? Please use Help | Export setup to desktop.

Thanks!
cpacaud, modified 4 Years ago.

Re: GLM 2.1.0/2.0.6 incomplete calibration issue

Youngling Posts: 4 Join Date: 11/25/16 Recent Posts
Just sent an email, thanks :)
ilkka-rissanen, modified 4 Years ago.

Re: GLM 2.1.0/2.0.6 incomplete calibration issue

Yoda Posts: 2564 Join Date: 3/23/09 Recent Posts
Could you also check and update the adapter firmware by double clicking the icon on the main grid. Try to calibrate again after update.
cpacaud, modified 4 Years ago.

Re: GLM 2.1.0/2.0.6 incomplete calibration issue

Youngling Posts: 4 Join Date: 11/25/16 Recent Posts
Currently getting help from email support, but I did update the firmware and I'm getting the same issue!
ilkka-rissanen, modified 4 Years ago.

Re: GLM 2.1.0/2.0.6 incomplete calibration issue

Yoda Posts: 2564 Join Date: 3/23/09 Recent Posts
Ok, just sent you email through our customer support.