Genelec Community Forum has been archived

Thank you for all the years of Community discussions and activity!

The time has come for us to retire the community forums, but we will keep everything available for reading. There is a lot of valuable content written over the years, and you'll be able to access all of that. However, no new posts can be written, or old posts modified.

If you have questions, we recommend you use the Support function on the bottom right corner to contact our Customer Support directly.

Alternatively, if you wish to engage in a community discussion with other people, there are many active forums available. There is also an active, fan managed GENELEC COMMUNITY in Facebook, and many Genelec employees are active in the discussions there.

We are sorry for any possible inconvenience this may cause you, but we hope to hear from you through the other channels mentioned above.

Genelec Support

Message Boards

1238 sam jalustan korkeus

genekalle, modified 7 Years ago.

1238 sam jalustan korkeus

Youngling Posts: 1 Join Date: 3/24/16 Recent Posts
hei,

Ensinnäkin kiitos loistavasta kaiuttimesta, itselläni on ollut useita eri merkkisiä kaiuttimia vuosien mittaan, mutta nyt , ensimmäistä kertaa , tiedän etten enää vaihda kaiuttimia :)

luin genelecin ohjeen kaiuttimien sijoittelusta ja huonemittaustuloksetkin vaikuttavat suhteellisen kohtuullisilta. Olisin kuitenkin kysynyt jos haluaa optimoida kaiuttimien paikkaa myös korkeussuunnassa niin pyritäänkö diskanttielementti nostamaan korvan tasolle vai keskiääni, entä kannattako nostaa korkeammalle ja kallistaa vähän eteenpäin niin että suunta olisi suoraan korvaa kohti? kuinka korkeat teillä on näyttelykäytössä olleet jalustat olleet?

Kaiuttimien välissä on leveä "senkki", mikä on korkeudeltaan käytännössä kaiuttimien korkuinen, pitäisikö koko keskiäänielementin olla senkin yläpuolella ettei tämä ikään kuin jatkaisi etulevyä sisäänpäin (jos hahmotat mitä tarkoitan) ja suurentaisi näennäisesti etulevyn leveyttä, vai onko tällä mitään merkitystä.

huoneen korkeus on noin 3m 15cm kaiuttimet ovat lähellä takaseinää ja kuunteluetäisyys on noin 3,5 m ja kuuntelupaikalta takaseinään on noin 80cm. sivuseiniin kaiuttimista on useita metrejä (kaiuttimet pitkällä seinällä isossa huoneessa).


eli kysymys siis oli että kuinka korkeita jalustoja suosittelette 1238 kaiuttimille ja kannattaako jalustaa kallistaa ?

yst. terv. GeneKalle
markus-kahelin, modified 7 Years ago.

Re: 1238 sam jalustan korkeus

Jedi Knight Posts: 109 Join Date: 3/16/10 Recent Posts
Hei Kalle!

Suosituksemme on, että kaiuttimen akustinen akseli osoittaa kuuntelupisteeseen, korvan korkeudelle. Akustinen akseli lähtee keskiäänisen ja diskantin välistä 1238A mallissa, tarkka mitta on 650mm kaiuttimen pohjasta mitattuna ylöspäin. Akustisen akselin paikka löytyy kaiuttimen käyttöohjeessa olevasta piirustuksesta.

Eli tarkkaan ottaen, jalustan korkeuteen vaikuttaa kuuntelijan pituus ja kuuntelupaikan istuimen korkeus.Yleensä tavoitellaan noin 1,2m korkeutta kuuntelupisteeseen. Meidän esittelykäytössä olevat jalustat 1238A mallille ovat noin 55cm korkeita.

Kaiuttimien välisellä alueella olevien kalusteiden vaikutus ääneen ei ole kovinkaan suuri, varsinkin jos kaluste ei tule kaiuttimien etulevyjä edemmäksi. Asiaa on vaikea kommentoida tarkemmin ilman valokuvia sinun huoneestasi. Kirjoittamasi perusteella en näe tarvetta korottaa kaiutinta ylemmäs.

Terveisin: Markus
Genelec Oy