Genelec Community Forum has been archived

Thank you for all the years of Community discussions and activity!

The time has come for us to retire the community forums, but we will keep everything available for reading. There is a lot of valuable content written over the years, and you'll be able to access all of that. However, no new posts can be written, or old posts modified.

If you have questions, we recommend you use the Support function on the bottom right corner to contact our Customer Support directly.

Alternatively, if you wish to engage in a community discussion with other people, there are many active forums available. There is also an active, fan managed GENELEC COMMUNITY in Facebook, and many Genelec employees are active in the discussions there.

We are sorry for any possible inconvenience this may cause you, but we hope to hear from you through the other channels mentioned above.

Genelec Support

Message Boards

Genelec 5040A oikeat säädöt?

vikker, modified 7 Years ago.

Genelec 5040A oikeat säädöt?

Youngling Posts: 11 Join Date: 1/5/16 Recent Posts
Sain tänään kyseisen subin kahden G One aktiivikaiuttimien pariksi. Olen asentanut sen ohjeen mukaan kahteen G One malliin ja tietokoneeseen.

Kysymys kuuluukin voiko G One bassoa hiljentää tai poistaa jotta suurin osa menisi tuolle subille? Nyt sellaiset biisit missä on voimakkaita bassoosuuksia ( Kuten Michael Jackson Billie Jean tai Popeda- Punaista ja Makeaa) bassoosuudet tulevat suurilta osin G One malleista ja sub tuntuu olevan hiljaa jos kuulen oikein. Kyseessä flac kappaleet joten ovat häviöttömiä.

Subin kautta kyllä menee monen muun biisin bassoosuudet varsin hyvin.

Vai olenko ymmärtänyt jotakin väärin?
ilkka-rissanen, modified 7 Years ago.

Re: Genelec 5040A oikeat säädöt?

Yoda Posts: 2564 Join Date: 3/23/09 Recent Posts
Moi,

Subbari ja kaiuttimet muodostavat kokonaisuuden, jossa koko kuultava taajuuskaista on jaettu niiden kesken siten, että noin alle 85 Hertsin taajuudet toistuvat subwooferista ja kaikki 85 Hertsin yläpuoliset taajuudet toistuvat kaiuttimista. Normaalisti siis bassoa tulee kummastakin laitteesta ja se on täysin normaalia. Jos kappaleessa ei ole matalia bassoja, saattaa vaikuttaa siltä, että subbari on pääasiassa hiljaa.

Miten olet sijoittanut laitteesi (kuva?)

Miten olet kytkenyt laitteesi?

Miten olet säätänyt laitteesi?
vikker, modified 7 Years ago.

Re: Genelec 5040A oikeat säädöt?

Youngling Posts: 11 Join Date: 1/5/16 Recent Posts
Tietokoneen näytön etuosasta on matkaa seinän kulmaan noin 58 cm ja kaiuttimista taas noin 63 cm. Subi on taas lähimmästä seinästä noin 21 cm ja kulmasta noin 63 cm päässä. Kyseessä pieni alle 30 neliön kerrostaloyksiö jossa keittiö, olohuone, eteinen, makuuhuone on "samaa huonetta". Kaikua ei täällä käytännössä esiinny.

Kyseessä siis kulmatietokonepöytä joka ei ole aivan kulmassa kiinni vaan noin 33.5 cm päässä. Genelec G One kaiuttimien säädöt ovat tällähetkellä kaikki 0 kohdossa ja subissa kaikki säädöt oletusasetuksilla eli off asennossa. Subin äänenvoimakkuutta olen sääätänyt hieman ohjeen mukaista arvoa ylemmäksi.

Laitteet on kytketty ohjeen mukaan eli G Onet RCA piuhalla subiin (Antoliittimiin Front L ja R kohtiin) ja Subista taas RCA->3.5 mm tietokoneeseen. (Ottoliitäntään Front L ja R kohdista). Stereo toimii normaalisti eli piuhat eivät ole menneet näihin L ja R kohtiin väärin päin.

Millä noita johtoja saisi laitettua fiksummin? Kannattaako ostaa sellainen muovinen "johtoputki".

Tästä linkistä pääsee katsomaan paria kuvaa näistä. https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
ilkka-rissanen, modified 7 Years ago.

Re: Genelec 5040A oikeat säädöt?

Yoda Posts: 2564 Join Date: 3/23/09 Recent Posts
Moi,

Lähtökohtaisesti laitteisto näyttää olevan oikein kytketty. Muovinen kierreputki on helppo ja edullinen tapa saada järjestystä kaapelisotkuun.

Kaiuttimet näyttävät jäävän vähän alas ja pöydän taakse piiloon. Niitä kannattaisi nostaa ylöspäin jalustojen avulla: http://www.genelec.fi/webshop/loudspeak ... 6010a.html

Subbaria voisi kokeilla työntää vielä lähemmäs nurkkaa, tosin tällöin bassot korostuvat entisestään, joita kannattaa vaimentaa bass roll-off -säädöllä ja tasonsäädöllä. Kaiuttimista voi kokeilla asettaa -2 dB bass tilt, mutta se on vähän makuasia.
vikker, modified 7 Years ago.

Re: Genelec 5040A oikeat säädöt?

Youngling Posts: 11 Join Date: 1/5/16 Recent Posts
Nyt toimii varsin hyvin. Kiitos avusta.