Genelec Community Forum has been archived

Thank you for all the years of Community discussions and activity!

The time has come for us to retire the community forums, but we will keep everything available for reading. There is a lot of valuable content written over the years, and you'll be able to access all of that. However, no new posts can be written, or old posts modified.

If you have questions, we recommend you use the Support function on the bottom right corner to contact our Customer Support directly.

Alternatively, if you wish to engage in a community discussion with other people, there are many active forums available. There is also an active, fan managed GENELEC COMMUNITY in Facebook, and many Genelec employees are active in the discussions there.

We are sorry for any possible inconvenience this may cause you, but we hope to hear from you through the other channels mentioned above.

Genelec Support

Message Boards

Kytkentä

eejuheis, modified 7 Years ago.

Kytkentä

Youngling Posts: 5 Join Date: 3/20/15 Recent Posts
Terve, nyt pitäisi asentaa 8030/8020 ja 7060 koostuva 5.1 kotiteatteri ja takana olevat 8020 ovat kyseessä. Kyseiset kaiuttimet hankin käytettynä ja niiden mukana tuli adapteriliittimet jossa nähtävästi on 3,5mm plugille sisäänmeno ja XLR pää sitten kaiuttimeen kiinni. Alkuperäinen tarkoitus oli viedä XLR-XLR subbarilta jokaiselle kaiuttimelle (myös etusessa on XLR lähdöt) mutta kun takakaiuttimille en saanut uuden talon putkiin suunnitelmista huolimatta XLR-päätä menemään (yhden piuhan jo katkaisin). Käytän siis noita adaptereja varmaankin kytkennässä takana. Kysymys siis kuuluu, että onko se nyt ihan ok vetää XLR-3,5mm kaapeli sinne taakse ja onko sillä mitään eroa 6,3mm plugiin, kun sellaisiakin näkyy olevan? Onko noista kumpikaan ns. balansoitu yhteys? Vaikuttaakos nuo plugikytkennät jotenkin RF-immuniteettiin? Erityisvaatimuksia kaapelille kun vetomatka on 11m?

Ja kiitos, saa selventää jos kysyn vääriä asioita..
ilkka-rissanen, modified 7 Years ago.

Re: Kytkentä

Yoda Posts: 2564 Join Date: 3/23/09 Recent Posts
Terve, kuulostaapa vähän hurjalta tuollainen adapteriviritys, en lähtökohtaisesti lähtisi suosittelemaan sitä. Koska etusessa on balansoidut lähdöt, kannattaa yrittää vetää kaikki kaapelit myös balansoituna, jotta hyöty on maksimaalinen. Jos kaapelit täytyy vetää putkiin, helpointa on ostaa kaapeli metritavarana ja liittää liittimet sitten vasta putkituksen ulkopuolella. Pysyykö kolvi kädessä? On olemassa myös ns. kombokaapelia, jossa menee sekä virta että signaali. Onko sulla jo pistorasiat vedettynä takakaiuttimille?
eejuheis, modified 7 Years ago.

Re: Kytkentä

Youngling Posts: 5 Join Date: 3/20/15 Recent Posts
Kiitos vinkeistä! Tilanne on siis se, että kaikki putket ja virtakaapelit on vedetty jo talon rakennusvaiheessa ja takakaiuttimille on siis valmiina oikeilla paikoillaan pistorasiat ja putket vetolangoilla signaalia varten. Tuli vain todettua, että XLR mutikka ei kulje putken mutkista läpi. Nyt pitäisi takakaiuttimillekin piuhat jollain konstilla saada ja ilman muuta putkien sisällä koska ne on sitä varten betoniin valettu..

Mistähän mahtaisin saada sellaista kaapelia ja sopivat liittimet? Kolvi kyllä sen verran kädessä pysyy. Kysyin nimittäin asiaa jo kuukausia sitten musiikkiliikkeestä ja irtopäitä ei oikein ollut saatavilla..
ilkka-rissanen, modified 7 Years ago.

Re: Kytkentä

Yoda Posts: 2564 Join Date: 3/23/09 Recent Posts
Jos Googlaat "xlr liittimet neutrik" niin saat aika monta ostopaikkaa. Samasta paikasta saat sekä kaapelin että liittimet.