Genelec Community Forum has been archived

Thank you for all the years of Community discussions and activity!

The time has come for us to retire the community forums, but we will keep everything available for reading. There is a lot of valuable content written over the years, and you'll be able to access all of that. However, no new posts can be written, or old posts modified.

If you have questions, we recommend you use the Support function on the bottom right corner to contact our Customer Support directly.

Alternatively, if you wish to engage in a community discussion with other people, there are many active forums available. There is also an active, fan managed GENELEC COMMUNITY in Facebook, and many Genelec employees are active in the discussions there.

We are sorry for any possible inconvenience this may cause you, but we hope to hear from you through the other channels mentioned above.

Genelec Support

Message Boards

Negatiivinen takaisin-kytkentä

opto, modified 8 Years ago.

Negatiivinen takaisin-kytkentä

Padawan Posts: 31 Join Date: 5/10/09 Recent Posts
Moi,

Tuossapa tuon sorttista "negatiivista takaisin-kytkentää". Parhaassa tapauksessahan se voi johtaa hyvään kehitykseen, jos se on perusteltua (vastaa todellisuutta). En osaa sanoa, onko niin, mutta asioiden kyseenalaistaminen on usein kehityksen edellytys, joten alla siteeraus eräältä äänittäjältä tuote-kehittelyn pohjaksi ; mikäli osoittautuisi, että hänen havainnoissaan olisi jotain todellista.

Nimimerkki "A":n kokemuksia:

” **** ” monitoreille tunnusomaista on huikean tasapainoinen soundi. Ei löydy Genelecin raakkuvaa ylämiddleä eikä alamiddlekuoppaa, KRK:n liioittelevaa bassoa, Dynaudion aaltoilevaa taajuusvastetta, Adamin luonnottoman siloittelevaa diskanttia, Questedin alamiddlemöykkyä jne. Kaikki taajuudet toistuvat sellaisena kuin ne ovat, joka tekee hyvin helpoksi arvioida lopputuotteen siirtyvyys kuluttajakaiuttimiin. Geneleceillä (1030, 1031, 8020, 8040) en onnistunut saamaan luotettavaa tasapainoa alamiddlen kanssa, sitä oli lopputuotoksessa yleensä liikaa. Paitsi tietysti Geneleceillä kuunnteltaessa.
(Ylläoleva on vain henkilökohtainen kokemukseni. Jos olet löytänyt mainituista merkeistä sinulle sopivat kaiuttimet, olen iloinen puolestasi.)"

Huoneen akustiikasta ei ollut mitään mainintaa, kuin ei siitäkään, että oliko kaiuttimien korjaimia käytetty. Kyseessä tuskin myöskään olivat nykyiset SAM-monitori-mallit.

Mutta että semmosta siis, "hyviä" vähän ja muissa sitten "luonteenomaisuuksia". Tosin saattaapi olla täys mahdottomuus toisaalta tehdä semmosta tuotetta, johon jokaikinen olis tyytyväinen. Yksi kapellimestarien kouluttaja sanoi kerran, että musiikki on paljolti visuaalisuutta. Eli vaikuttaako siis monitorin muoto ja väri sen "äänenlaatuun" siellä korvien välissä ??

Sitten implisiittisestihän tuntuu olevan aina niin, että ne ns. "kuluttaja-kaiuttimet" muodostaa sen jumalaisen vertailukohdan, joka ei koskaan voi olla väärässä, niin kuin ei ns. "kuluttaja" myöskään. Voisiko siinä olla pieni harha ? Vai onko kyse vaan rahasta ? Vai oisko parasta, jos "kuluttajat" tuottais kaikki tallenteet "kuluttaja-kaiuttimilla" , niin menis ekalla kerralla kaikki kohdalleen ;)
Tosin sen jälkeen mistään laatu-normeista ei ois enää tietookaan, ja asiantuntijuus vaihtuis "luonnon monimuotoisuuteen" .


.