Genelec Community Forum has been archived

Thank you for all the years of Community discussions and activity!

The time has come for us to retire the community forums, but we will keep everything available for reading. There is a lot of valuable content written over the years, and you'll be able to access all of that. However, no new posts can be written, or old posts modified.

If you have questions, we recommend you use the Support function on the bottom right corner to contact our Customer Support directly.

Alternatively, if you wish to engage in a community discussion with other people, there are many active forums available. There is also an active, fan managed GENELEC COMMUNITY in Facebook, and many Genelec employees are active in the discussions there.

We are sorry for any possible inconvenience this may cause you, but we hope to hear from you through the other channels mentioned above.

Genelec Support

Message Boards

Powermate not working properly

rutger, modified 8 Years ago.

Powermate not working properly

Youngling Posts: 6 Join Date: 10/16/09 Recent Posts
Hi,

After installing the latest version of the Powermate software, it doesn't work like it should. After booting up, It works just a few seconds and then GLM doesn't respond any more.
I removed all applications in the Powermate software, only the Global functions volume up/down and mute.
It seems that the OSX sound settings are overruling the GLM software.
Anyone with the same problems?

Cheers,

Rutger

Software:
GLM: 1.4.3
Powermate: 3.1.0
OSX 10.9.1
matthiola, modified 8 Years ago.

Re: Powermate not working properly

Youngling Posts: 5 Join Date: 11/13/13 Recent Posts
I didn't install any powermate software under OSX, it just works with GLM. Maybe try to uninstall the powermate software, as it is not needed and probably (apparently) overrules GLM...
ilkka-rissanen, modified 8 Years ago.

Re: Powermate not working properly

Yoda Posts: 2564 Join Date: 3/23/09 Recent Posts
Hi,

You should uninstall Powermate software as it is not needed with the GLM.
rutger, modified 8 Years ago.

Re: Powermate not working properly

Youngling Posts: 6 Join Date: 10/16/09 Recent Posts
Thanks for your replies! I got it working again. Uninstalling both Powermate and GLM software and reinstalling it did the trick....
rutger, modified 8 Years ago.

Re: Powermate not working properly

Youngling Posts: 6 Join Date: 10/16/09 Recent Posts
Hi Ilkka,

Sorry, you're right. When the Powermate software was active, it wasn't working any more in GLM....
rutger, modified 8 Years ago.

Re: Powermate not working properly

Youngling Posts: 6 Join Date: 10/16/09 Recent Posts
BTW, do you know if it's possible to use 2 Powermates?
ilkka-rissanen, modified 8 Years ago.

Re: Powermate not working properly

Yoda Posts: 2564 Join Date: 3/23/09 Recent Posts
BTW, do you know if it's possible to use 2 Powermates?

GLM can work with only one Powermate.