Genelec Community Forum has been archived

Thank you for all the years of Community discussions and activity!

The time has come for us to retire the community forums, but we will keep everything available for reading. There is a lot of valuable content written over the years, and you'll be able to access all of that. However, no new posts can be written, or old posts modified.

If you have questions, we recommend you use the Support function on the bottom right corner to contact our Customer Support directly.

Alternatively, if you wish to engage in a community discussion with other people, there are many active forums available. There is also an active, fan managed GENELEC COMMUNITY in Facebook, and many Genelec employees are active in the discussions there.

We are sorry for any possible inconvenience this may cause you, but we hope to hear from you through the other channels mentioned above.

Genelec Support

Message Boards

G Three vs G Four

pepe, modified 10 Years ago.

G Three vs G Four

Youngling Posts: 2 Join Date: 12/27/10 Recent Posts
Lopultakin näyttää siltä että alkaa olla hillot kasassa investointia varten. Kävin viikonloppuna katsomassa uutta G sarjaa ja hyvältä näyttivät ja erityisesti kuulostivat. Mutta nyt en osaa päättää eli kumpi olisi parempi normi OK-talon olkkariin eli 2xG Four (ilman subbaria) vai 2xG Three + 1xF Two? Myyjä oli sitä mieltä että G Four:it eivät subbaria kaipaa tai jos sellaisen välttämättä haluaa niin pitäisi mielummin ottaa vaikkapa 7060 malli kun F Two. Oma haaveeni olisi ostaa "kerralla kunnolliset" eli jos 7060 on "way to go" niin se sitten. Onko G Four:eista ja niiden isommista bassoista mitään hyötyä (G Three verrattuna) jos on erillinen subbari kuitenkin? Eli jos osaat vinkata miten edetä niin hyvä olisi?
ilkka-rissanen, modified 10 Years ago.

Re: G Three vs G Four

Yoda Posts: 2564 Join Date: 3/23/09 Recent Posts
Moi,

Valintakysymykset ovat aina hankalia, koska usein niihin ei ole vain yhtä oikeaa vastausta. :) On totta, että tyypillisessä musiikkikäytössä G Four ei välttämättä kaipaa rinnalleen subbaria, koska kaiuttimet pystyvät toistamaan riittävän matalia taajuuksia. Tosin sekin riippuu musiikkimausta, jossain tyylilajeissa kun suositaan enemmän todella matalia bassomurahduksia. Sama pätee elokuvakäyttöön, jossa ääniefektit ulottuvat usein jopa 20 hertsiin. Jos on tottunut katselemaan elokuvia subbarin kanssa, niin tällöin pelkkien pääkaiuttimien tuottamat bassot eivät riitä.

Miten iso (pinta-ala, tilavuus) olohuone on? Kuinka paljon matkaa on kaiuttimista pääasialliselle kuuntelupaikalle? Aiotko kuunnella järjestelmällä musiikkia vai myös katsella elokuvia? Jotain muuta käyttöä? Millaiseen kaiutinjärjestelmään olet tottunut, siis mikä on nykyinen referenssisi?
pepe, modified 10 Years ago.

Re: G Three vs G Four

Youngling Posts: 2 Join Date: 12/27/10 Recent Posts
Kiitos nopeasta vastauksesta! Kuunteluetäisyyttä tulee noin 3 metriä, olohuoneen pinta-ala on 25 m2 ja tilavuus n. 60 m3. Referenssinä on jo vuosia ollut taulutelkkarin omat kaiuttimet :D Tyttäremme huoneessa on 2x6010A ja 1x5040A ja varmaan ne riittäisivät olkkarissakin mutta kun olen nyt toista vuotta säästänyt niin ajattelin investoida tarvittaessa pykälää pariakin suurempaan malliin kuin mitä tarve olisi. Käyttö tulee olemaan pääasiassa musiikin kuuntelua mutta jonkin verran myös elokuvia. Subbari kiehtoisi sen takia ja erityisesti juuri se F Two langattoman kaukosäätimensä takia. Olisiko niistä G Four mallien suuremmista bassoista tässä ympäristössä mitään hyötyä jos erillinen subbari (vaikkapa juuri F Two) kuitenkin hoitaisi alataajuudet ja itseasiassa suodattaisi ne pois pääkaiuttimilta?
ilkka-rissanen, modified 10 Years ago.

Re: G Three vs G Four

Yoda Posts: 2564 Join Date: 3/23/09 Recent Posts
Pääkaiuttimien isommista bassoista on jonkun verran hyötyä myös subbarin kanssa, koska toistaahan bassoelementti kuitenkin 3 kHz saakka. Yleensä edun huomaa yläbassojen dynamiikassa, eli napakat iskuäänet toistuvat dynaamisemmin ja realistisemmin. Mallisarjan vierekkäisten mallien välillä voidaan puhua juuri huomattavasta, mutta ei kuitenkaan merkittävästä erosta.

Jos aikomus on katsella myös leffoja, ottaisin ehdottomasti G Three ja F Two, koska G Four bassojen ulottuvuus ei riitä kunnolliseen leffatoistoon.