Genelec Community Forum has been archived

Thank you for all the years of Community discussions and activity!

The time has come for us to retire the community forums, but we will keep everything available for reading. There is a lot of valuable content written over the years, and you'll be able to access all of that. However, no new posts can be written, or old posts modified.

If you have questions, we recommend you use the Support function on the bottom right corner to contact our Customer Support directly.

Alternatively, if you wish to engage in a community discussion with other people, there are many active forums available. There is also an active, fan managed GENELEC COMMUNITY in Facebook, and many Genelec employees are active in the discussions there.

We are sorry for any possible inconvenience this may cause you, but we hope to hear from you through the other channels mentioned above.

Genelec Support

Message Boards

8010A + 7040A set up help

lowza99, modified 5 Years ago.

8010A + 7040A set up help

Youngling Posts: 1 Join Date: 7/13/17 Recent Posts

Hi, ive been struggling setting up my system and could use a little help.

After reading the manual i passed the pink noise from the genelec website through one channel and adjusted my sub so it matched the highs via the frequency analyzer in fabfilter pro q 2, this gives me a setting on the 8010's of -10 and the sub is at zero

im using a very flat measure mix to do this but cant help feeling the sub is loud, also is it pink noise i would feed in to adjust the phase also?

any help would be great as knowing me im probably doing this wrong :)

Thanks